samedi, 24 février 2018|
 

Los Bolegaires de Nadau de 2000-N°7

dab la mairau : los films de Nadau Avec les cinéphiles de petite et moyenne section au Que de nau ? Wendy : J’ai vu Dorado avec les garçons. C’était Dorado qui chantait. Dorado c’est fini. Ils dorment. Il y avait un méchant méchant avec ses yeux. (...)

En savoir plus »
 

Los Bolegaires de noveme de 2000-N°6

a la mairau dab Marisa lo quasern de ligason dab Caròla La mea setmana a l’escòla, lo 17 de noveme Qu’èm anats tà la gim. Beatrice qu’èra malauda, e arrés ne s’ac an dit. Après un mossur qu’a ubert la pòrta, mes n’avè pas la bona clau en purmèr (...)

En savoir plus »
 

Los bolegaires d’octobre de 2000-N°5

a la mairau Dab Aldjia que tribalham plan ! per la mejana seccion En sciéncias qu’am vist las castanhas, las huelhas, los picans. Qu’am botat huelhas dens papèr jornau per pegar sus l’erbièr cuan son secas. THEO : un erbièr qu’es aquò ? (...)

En savoir plus »
 

Los bolegaires de la dintrada de 2000-N°4

La mairala de Marisa La classa de cicle 2 de Caròla en grana seccion QUASERN DE LIGASON : La mea setmana a l’escòla Divés lo 8 de seteme Qu’avem hèit dessenhs. Qu’avem jogat au fot dens la seuva, hèit tennis, hèit ua corsa a pè e dab los (...)

En savoir plus »
 

Los Bolegaires de junh de 2000-N°3

dens la classa de Marisa dens la classa de Caròla los presents deus papàs e de las mamàs- LA CLASSA DE GS-CP Tà la hèsta de las mamàs, qu’avem hèit un mandalà dab granas de rís, de vermiceli, cafè, milhòc, lentilhas e mongetas rojas. Tà la hèsta (...)

En savoir plus »
 

Los bolegaires d’abriu de 2000-N°1

dab la mairau, dens la classa de Marisa dens la classa de CaròlaTèxtes de lectura-grana seccion MANON, Lo printemps Que podem véder dus huecs. A dreta deu dessenh, que i a dus arbors e que son cerisèrs. Las beròjas cerisas que son rojas. A (...)

En savoir plus »
 

Los bolegaires de mai de 2000-N°2

dens la classa de Caròla Dens la fèrma deu Francis Taffard, lo 19 de mai TONY - Que i a Francis. Qu’avem amassat los ueus devath los arbos. Que i avè un arbo dab un pòt de rosia plantat dessus. Que védem la rosia colar dens lo pòt. Francis que’ns (...)

En savoir plus »
 

Los bolegaires de Pascas de 2002

los jòcs de la mairala, dab Valèria Devinolhas sus causas que i a dens la classa de petita e mejana seccions 1)çò qu’a un cap jaune dab un capèth blu e roge, e qu’a hòrt pès ? 2)çò qu’a hòrt plumas, un bèc e duas patas ? 3)çò qu’es roge e blu, qu’a (...)

En savoir plus »
 

Los bolegaires de la dintrada de 2001-N°9

Descantonat, qu’es aquò ? Augan, lo jornau d’escòla se prepara en talhèr descantonat, Vòu díder que, un dijaus de vrespe, cada regenta perpausa un talhèr d’escritura a l’escòla sancèra. Los dròlles hèn la causida de la lora regenta per bastir dab èra (...)

En savoir plus »
 

Los Bolegaires de Nadau de 2001

Joan Pau e la pasta de modelar Qu’ei Théo, Valentina, Aurana, Paul, Valentina, Mathias, Missia e Anaïs qu’espia Missia. Que hèn pasta de modelar. Jan-Pau qu’ajuda Valentina qui hè una estela. Mathias es interessat. Aurana espia l’aparelh de fotò. (...)

En savoir plus »
 
 
A propos de Calestampar.org
CalHebdo 15 letra d’informacion aus parents e amics de la calandreta bogesa 11/02/.2002 "un còp èra, un gatòt regent qu’essajava d’apréner a dìder MIAO a sons mainats, shens s’i escader. E sabetz perque ? èra dens una escòla de murguetas !" per lo Eric Astie, au darrèr CA de l’escòla ! la (...)
En savoir plus »
Fils de nouvelles RSS